Zatamnjivanje stakala

zatamnjena stakla
   • ZATAMNJIVANJE STAKALA

Za zatamnjivanje stakala iFOLIJE koriste američke LLumar folije koje su atestirane i omogućuju vrhunsku toplinsku i UV zaštitu. LLumar folije se proizvode u velikom broju nijansi od prozirnih do potpuno tamnih. Folije se postavljaju sa unutrašnje strane auto-stakala.

Zaštita od topline:

Vožnja pri jakoj sunčevoj svjetlosti izaziva umor, opterećuje oči i znatno umanjuje koncentraciju vozača. Efekt hlada može se postići ugradnjom zaštitnih folija na auto-stakla. LLumar folije, koje ugrađuju iFOLIJE, smanjuju temperaturu do 15ºC, čime unutrašnjost automobila postaje svježija i ugodnija. Uz to, smanjenjem temperature, štedite u potrošnji goriva slabijim korištenjem klime.

Zaštita od UV zračenja:

Automobilska stakla djelomično filtriraju UV zrake, dok se ugradnjom folija za auto-stakla postiže maksimalna zaštita od UV zračenja. iFOLIJE ugrađuju LLumar auto-folije koje blokiraju do 99.5% UV zraka, zbog čega ih preporučuje Zaklada za borbu protiv raka kože (The Skin Cancer Foundation) kao učinkovit način zaštite od štetnog sunčevog zračenja tokom vožnje. Iako se često misli da samo tamne folije štite od UV zračenja, testovi pokazuju da i blago zatamljene ili potpuno prozirne LLumar folije imaju istu UV i toplinsku zaštitu kao tamne folije.

Zaštita u slučaju lomljenja stakla:

Folije ojačavaju stakla, što otežava njihovo nasilno razbijanje. U slučaju sudara, folije osiguravaju sigurnost, jer se nalaze sa unutrašnje strane pa tako drže staklo na mjestu i sprječavaju rasipanje sitnih komada stakla koje može uzrokovati ozlijede.

Obljepljivanje vozila

   • OBLJEPLJIVANJE VOZILA
   • ZAŠTITA VOZILA PPF FOLIJOM
   • CROME DELETE

iFOLIJE ugrađuju auto-folije za karoseriju koje omogućavaju da se bez bojanja brzo i lako promijeni boja bilo kogjeg automobila, djelomično ili u cijelosti. Folije za obljepljivanje vozila su otporne na različite vremenske uvjete, niske i visoke temperature i ne zahtjevaju posebno održavanje.

Dekoracija:

Folije za presvlačenje vozila dostupne su u velikom broju boja i nijansi. Klasičnim sjajnim bojama folija postiže se izgled novog automobila, dok se jedinstvenost postiže nestandardnim mat folijama, karbon, crom i drugim dekorativnim folijama.

Zaštita od mehaničkih oštećenja:

Ugradnjom LLumar zaštitnih folija koje su potpuno prozirne, automobili postaju otporni na mehanička oštećenja. Postavljene folije štite lak od ogrebotina poput onih koje nastaju udaranjem vrata na parkingu i kamenčića na putu, a tokom zimskog perioda štite od soli i pijeska, kao i od habanja tokom vremena. Zaštitne folije se najčešće ugrađuju na nove ili tek obojane automobile kako bi se u početku zaštitili. Najčešće se ugrađuju parcijalno na površine vozila koje su najviše izložene mogućim oštećenjima, kao što su hauba, retrovizori, branici, krila i vrata.

Folije za farove:

Farovi se takođe mogu presvući u željenu boju i nijansu folije, pri čemu se koriste posebne transparentne folije za farove koje propuštaju svijetlost, a ujedno daju novi izgled i boju farovima.